ЗА НАС

Фирма КОНДЕКС АД е създадена през 1993 година с основна дейност пълен инженеринг в областта на климатизацията, вентилацията и отоплението. Фирмата извършва проучване, проектиране, доставка, монтаж и сервиз, гаранционна и извънгаранционна поддръжка на инсталациите и е сред водещите специализирани фирми в сферата на климатизацията на Българския пазар.

Услуги

 1. Доставка

  КОНДЕКС АД е официален вносител за България на климатична техника MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, Japan и прецизна климатична техника STULZ, Germany. Фирмата разполага със собствена складова база и поддържа наличности от всички основни модели. Можете да проверите за наличността или срока на доставка на избран от вас модел, като се свържете с нас чрез формата за контакти.

 2. Консултации

  КОНДЕКС АД предлага безплатни консултации в областта на климатичната техника. В офиса на фирмата можете да подберете най-подходящият за вас климатик с помощта на опитни инженери в областта.

 3. Монтаж

  КОНДЕКС АД разполага с високо квалифицирани монтажни екипи с богат опит в областта на климатичните инсталции. Фирмата е изградила и дълготрайни отношения с утвърдени фирми за монтаж на климатична техника във всички по-големи градове на страната. Списъкът с нашите дистрибутори можете да видите тук.

  Цените за монтаж на КОНДЕКС АД са както следва∙

  • Монтаж на сплит система с номинална мощност до 3.9 kW и 3 m тръбен път – 350 лв. с ДДС.
  • Монтаж на сплит система с номинална мощност от 4.0 kW до 6.3 kW и 3 m тръбен път – 380 лв. с ДДС.
  • Монтаж на сплит система с номинална мощност над 6.3 kW до 8 kW и 3 m тръбен път – 420 лв. с ДДС.
  • Монтаж на сплит система с номинална мощност от 10.0 kW и 3 m тръбен път – 550 лв. с ДДС.
  • Полагане на допълнителен тръбен сноп за сплит системи с мощност до 5.0 kW – 50 лв/лм с ДДС.
  • Полагане на допълнителен тръбен сноп за сплит системи с мощност над 5.1 kW – 65 лв/лм с ДДС.
  • Полагане на PVC кабелен канал 6 х 6 cm – 42 лв/лм с ДДС.
  • Вкопаване на тръбен сноп в стени (без бетонни) – 40 лв/лм с ДДС.
  • Монтаж на положени тръби (20-63) – 270 лв. с ДДС
  • Продухване с азот – 60 лв. с ДДС
  • Кондензна вана с нагревател – 180 лв. с ДДС
  • Кондензна вана без нагревател – 120 лв. с ДДС
  • Допълнителни услуги – монтаж с вишка, монтаж извън София и т.н. – по допълнително запитване.

 4. Абонаментна поддръжка

  КОНДЕКС АД предлага абонаментна поддръжа на климатични инсталации.

 5. Сервизни услуги

  КОНДЕКС АД осигурява пълен гаранционен и извънгаранционен сервиз на всички климатици, закупени от фирмата.

Кондекс

Основен принцип, от който се ръководим в нашата дейност, е качествено изпълнение с качествени съоръжения. Целта ни е намиране на най-оптималното, съвременно и ценовоефективно техническо решение, според индивидуалните изисквания на клиента за всяка една сграда, офис, магазин, жилище или предприятие. КОНДЕКС АД успешно се е доказала и като един от най-надеждните партньори в България за прецизна, надеждна и иновативна климатизация в сферата на Информационните и Комуникационни Технологии.

Високото ниво на обслужване, професионализмът и лоялността са в основата на доверието и дългосрочните взаимоотношения, които сме изградили с нашите клиенти и партньори.

Във фирмата работят над 30 квалифицирани специалисти. Обособени са Търговски, Технически, Проектантски, Логистичен отдел, Монтажни екипи, Сервизна и Складова база.

Екипът ни се състои от висококвалифицирани инженерни кадри и техници, специализирали в учебните центрове на производителите. Фирма КОНДЕКС АД предлага монтаж в кратки срокове. Има изградена собствена сервизна мрежа в страната и е в състояние да осигури 24-часов сервиз, както и реакция до 6 часа, в случай на авария.

Политика на КОНДЕКС АД е да работи с доказани лоялни и висококвалифицирани фирми и партньори, предоставяйки на своите клиенти професионално обслужване във всички точки на страната. Има създадени регионални центрове в по-големите градове, както и добре организирана дистрибуторска мрежа в цялата страна.

Kлючови моменти

Кратка история на компанията

2023

Честване на 30 години от създаването на Кондекс и преобразуване на фирмата в Кондекс АД.

2018

25 години КОНДЕКС ЕООД

Честване на 25 години от създаването на КОНДЕКС ЕООД. Равносметката показва, че за периода от от създаването на компанията до 2018 сме въведели в експлоатация над 100,000 броя RAC устройства – климатична техника за дома и офиса. Реализирали сме над 400 проекта в сферата на централната климатизация (KX системи), като общата им мощност надвишава 18 мегавата. През последните 25 години сме доставили, инсталирали и поддържаме над 350 прецизни климатични системи STULZ с обща мощност над 14 мегавата.

 

2014

20 години КОНДЕКС ЕООД

Официално откриване и освещаване на новата ни сграда и честване на 20 годишнината на КОНДЕКС ЕООД

2013

Нова сграда

В стремежа си да отговорим на високите изисквания за качество и експедитивност на услугите на нашите клиенти, фирма КОНДЕКС ЕООД изгради нова собствена бизнес сграда, с  логистичен център и съвременна складова база, намиращи се на ул. “Околовръстен път” между бул. “България” и бул. “Черни връх”.

Ноември, 2008

Управление на качеството

КОНДЕКС ЕООД представя внедрена система за управление на качеството, в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2000.

2007

Нова складова база

Фирмата разполага със собствена складова база с удобно местоположение в близост до гр. София. Това позволява поддържането на постоянни складови наличности, както и по-бърза и надежна доставка.

1998

Дистрибутор на Stulz GmbH

КОНДЕКС ЕООД става изключителен представител на германската фирма STULZ GmbH – водещ световен производител на прецизна климатична техника. Служителите на фирмата непрекъснато повишават квалификацията си, като ежегодно участват в семинари за последните новости  в областта на прецизната климатична техника, организирани от STULZ GmbH, гр. Хамбург, Германия.

1993

Основаване

КОНДЕКС ЕООД е официален представител, вносител и оторизиран гаранционен и след гаранционен сервиз за продуктите на японския концерн Mitsubishi Heavy Industries, Ltd., Air-Conditioner Division. Специалистите на фирма КОНДЕКС ЕООД ежегодно се обучават и повишават своите знания и практически умения на семинари, организирани от производителя на климатична техника Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. в техническите им центрове в Европа и Япония.