Новини

февруари 6, 2018

STULZ – прецизна климатична техника с немско качество

Фирма КОНДЕКС е официален представител за България на немския производител на прецизна климатична техника – STULZ. Решенията на STULZ са проектирани специално да задоволят високите изисквания при климатизацията на технически помещения в областта на информационните технологии и комуникациите. Вече повече от 40 години компанията е пионер в областта, като продуктите на марката се произвеждат в Германия, при най-високите стандарти за качество и в съответствие с изключително строги критерии за изпитване на продукцията.

Системите Close control и Free cooling дават пълен контрол на параметрите на микроклимата в климатизираното помещение – температурата, относителната влажност и чистота на въздуха. Философията, която е следвана от STULZ при разработването на тези техники е: Максимална сигурност, минимални енергийни разходи!

Благодарение на своята богата гама от размери, разнообразни допълнителни възможности и модулност, STULZ се октроява в световен мащаб чрез предлагането на изключително широкообразна палитра от продукти, способни да създадат оптимална климатизация за редица обекти. През последните 20 години сме доставили, инсталирали и поддържаме над 380 прецизни климатични системи STULZ, с обща мощност над 14 мегавата за обекти като: центрове за данни, сървърни зали на телекоми, банки, застрахователни, фармацевтични компании, телефонни централи, лаборатории, сървърни помещения, базови станции на мобилни оператори,  UPS и др., за нашите клиенти, сред които:

 • Банки – FiBank, UniCredit Bulbank, Банка ДСК, Алианц;
 • Държавни учреждения – Министерство на финансите, Сметна палата, Патентно ведомство, Спортен тотализатор, БАН, Посолства;
 • Телекоми – Mtel, Vivacom;
 • Оператори на Центрове за данни – Siemens, Neterra, Equinix, Новател, Телепорт;
 • Други – Актавис, Съдърланд, ЕВН, Лидл, Фацит, ИКЕ;
 • и много други.

За да може специализираното телекомуникационно оборудване и сървърите, в които се съхраняват важни данни, да работят надеждно и без прекъсване, прецизната климатична техника поддържа стриктно температура и влажност и осигурява непрекъсната и ефективна работа на охлаждане – 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината – както при екстремни летни горещини, така и при много ниски външни зимни температури.

Компанията STULZ предлага различни типове климатични системи:

 • с директно изпарение на хладилния агент;
 • Индиректни Free cooling системи с междинен студоносител (етиленгликол);
 • Директни Free cooling системи;
 • Чилърни системи с охладена вода и др.

В подобни производства и помещения от съществено значение е времето за реакция и сервиз , а екипът на КОНДЕКС е доказал, че е винаги на разположение. Служителите на фирмата непрекъснато повишават квалификацията си, като ежегодно участват в семинари за последните новости  в областта на прецизната климатична техника, организирани от STULZ GmbH, гр. Хамбург, Германия.

Изгледайте видеото и се запознайте прецизната климатична техника STULZ тук:

Новини
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • Приемам Privacy Policy