Новини

април 2, 2020

Фактори за добър сън: Как изборът на правилен климатик осигурява добрия сън за вашето дете?

Фактори за добър сън Как изборът на правилен климатик осигурява добрия сън за вашето дете

Представете си, че е вторник вечер, имали сте изтощителен работен ден. Вече е 22.00 часа и сте прекарали два часа в опити да убедите детето си, че е време за лягане. Звучи ли ви познато? Всяка вечер хиляди родители се сблъскват със същото – от обичайното оправдание „само исках малко вода“ до любимото ни „не ми се спи“. Позната ситуация, в която убеждавате детето си, че трябва да си ляга, а това не е никак лесна задача. 

Всички можем да се съгласим, че сънят е много важен за здравето и развитието на нашите малчугани. Тяхното настроение, поведение, концентрация и емоции са свързани с това какво количество сън получават всяка вечер. Но не само това – сънят на детето също е важен фактор за отношенията деца – родители. 

Професор Sarah Blunden, ръководител на педиатричните изследвания на съня в университета „Central Queensland“ и клиничен психолог вярва, че няма магическо число за „нуждата от сън“ и най-ефективните часове за почивка са разделени в три възрастови групи.

Очаквано от най-много почивка се нуждаят бебетата до 12 месеца, между 14 и 18 часа през деня и нощта. За малките деца трябва да осигурите сън в рамките на 12-14 часа в интервал от 24 часа. При деца в начално училище тези нужди намаляват до 10-12 часа на ден.

Въпреки че съществуват различни предложения как родителите да осигурят на детето си оптимална почивка, един от най-важните елементи, който гарантира именно добрия и качествен сън, е максимално удобната спалня. 

Поддържането идеалната температура в детската стая през цялата година, така че да не бъде твърде горещо или студено, е също едно от условия затова. Вероятно не сте се замисляли, но вашият климатик е един от най-добрите начини да създадете оптимални условия в помещението за спокоен сън през нощта. 

Марките на пазара продължават да изследват и разработват нови начини, за да гарантират, че вашето устройство е перфектният аксесоар за добър сън. Ето и кои са основните функции на климатиците, които създават удобство и спокойствие при управление на температурата за вашите малчугани:

  • Безшумна дейност за период от време, когато устройството ще работи с намалени нива на шум, за да не прекъсва съня през нощта.
  • Енергоефективен еко сензор, който отчита движението на децата през нощта и съответно регулира настройките на температурата.
  • Настройка на яркостта, за да можете да намалите яркостта на LED дисплея на вътрешното тяло и минимизирате смущението на устройството в спалнята.
  • Заключване за деца, за да заключите дистанционното управление на вашия климатик, така ще предотвратите промяна на настройките от вашето дете.
  • Алегрен-деактивираща система и самопочистваща функция за улавяне на алергените във въздуха, като косми, полени, прахови частици за осигуряване на чистота и свеж въздух в детската стая.   

За щастие, съществува мечтаното устройство с всички тези функции от Mitsubishi Heavy Industries от серия Diamond ZSX. Освен специалните опции за деца, климатиците от серията са с висок енергоефективен клас А++ и се предлагат в три дизайнерски цвята.

Серията Diamond ZSX е надеждна и високоефективна и предлага възможността за Wi-fi управление, за да можете да се отпуснете в другата стая и същевременно да следите климата на вашето дете чрез телефона или таблета.

Отсега нататък оставете климатикът да бъде единственият, който се събужда през нощта, а родителите, които имат късмет, може би ще получат допълнително време от час или два за сън през нощта.

Източник: https://mhiaa.com.au/how-choosing-the-right-air-conditioner-can-ensure-good-nights-sleep-for-your-child/

Новини , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy