FAQ

Често задавани въпроси

В: Кои са MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES?

О: История на Компанията

MHI Ltd. e един от основателите и ръководителите на съвременния пазар на хладилно оборудване за дома, офиса и промишлеността. Корпорацията произвежда всичко, което е свързано с даден отрасъл от промишлеността, като се започне от самостоятелни климатици и се стигне до климатични системи за цели мегаполиси, обединени в единна мрежа. За да се осигурят комфортни условия за съществуването на съвремения човек, MHI Ltd. ежегодно разработва и внедрява най-новите технологии в производството на климатична техника, които винаги се основават на ефективност, икономичност и безопасност за околната среда.

Корпорацията MHI Ltd. води началото си от 1884 год.

Всичко започва с факта, че основателят на компанията г-н Ятаро Ивасаки, взел под наем имот и започнал да строи кораби, кръщавайки своята компания Nagasaki Shipyard & Machinery Works. С течение на времето тя се превръща в Mitsubishi Shipbuilding Co.Ltd, а след това през 1934 г. в Mitsubishi Heavy Industries Ltd. – една от най-големите частни компании в Япония, която произвежда както кораби, така и въздухоплавателни средства, локомотиви и други в сферата на тежката промишленост.Основата на успеха и центърът на всички нови разработки в строителната и химическата промишленост, както и тежката промишленост е била и си остава корпорацията Mitsubishi Heavy Industries.
Сега Mitsubishi Heavy Industries Ltd. е промишлен гигант в световен мащаб в много области от живота на нашата цивилизация.

Корпорацията произвежда:

  • Пътнически и военни самолети, двигатели за въздухоплавателни средства авиодвигатели/, космически двигатели, системи, модули и оборудване за космически станции
  • Товарни пътнически и военни кораби, подводници, патрулни катери, апаратура за подводни изследвания, плаващи хранилища и шлепове, морски навигационни системи
  • Стоманени мостове и тръби, кранове, подемно-транспортна техника и оборудване за изграждане на културни и спортни съоражения
  • Електроцентрали и всички видове котли, турбини и двигатели за тях
  • Заводи за рециклиране на всички видове промишлени и химически отпадъци. Заводи за летищни и окачени монорелсови системи, за целулозно-хартиената промишленост и полиграфия.

Корпорацията Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. е един от основоположниците и лидерите на съвременния пазар на климатична техника за бита, за полупромишлени и промишлени цели. Тя проектира и произвежда климатични и хладилни системи, авто климатици, системи за централна климатизация и отопление на цели сгради и райони, хладилни агрегати за товарни хладилни камиони, за морски плавателни съдове. В центъра на внимание при производството е хармонията между човека, технологиите и природата. Като се започне от единични климатизатори и се завърши с климатични
системи за цели мегаполиси, обединени в една мрежа – всяка част от оборудването хармонично съединява в себе си иновационните технологии с абсолютна безопастност за околната среда, ефективност и максимална икономичност при работа.

Глобална дейност

По море, суша и въздух, дори и в космоса, полето на дейности на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES непрекъснато се разраства. Те произвеждат повече от 700 различни продукта, които подпомагат различни производствени и обществени сектори, както в Япония, така и по Света.

Кораби, стоманени конструкции, енергийни системи, машини за промишлена и обща употреба, климатични системи, намаляване на замърсяванията и контролни системи за околната среда, космически кораби – гамата продукти на Mitsubishi Heavy Industries, която създава благоприятна и комфортнa среда на живот, е като хармония за оркестър.

Това, което създава тази хармония е всеобхватният технологичен опит на Mitsubishi Heavy Industries, изграден в продължение на повече от век усилена работа. MHI са високо ценени в целия свят със създаването на високо качествени продукти, чрез обединяване на технологични проучвания и усъвършенствания. От новите енергийни разработки и грижата за околната среда, до прочуването на космоса, с настъпването на 21 век Mitsubishi Heavy Industries контролира многообразни аспекти, за да спомогне за постигане на общество, в което има хармония между човечество и технология.

Кредо

  • Ние силно вярваме, че Клиентът е на първо място и че ние сме длъжни да бъдем иновативен партньор на Обществото
  • Ние базираме нашите дейности на честност, хармония и ясно разграничаване на обществен и личен живот
  • Ние се стремим към иновативен мениджмънт и технологично усъвършенстване в интернационална перспектива.

Причини за учредяване на кредото

В Япония има много предприятия с тяхно собствено „кредо”, които изразяват идеите на тяхното Управление. Mitsubishi Heavy Industries също има такъв тип Кредо. То е учредено през 1970 г. на базата на политиката, проповядвана от Koyata Iwasaki – президент на Mitsubishi Goshi Kaisha през 1920 г., за да покаже основната позиция на фирмата, манталитета на служителите и бъдещите насоки на развитие на компанията. Причината за учредяване на настоящото Кредо е, за да можем всички ние да си припомним нашите стогодишни традиции.и да се стремим към бъдещо развитие и усъвършенстване.

В: Каква е разликата между Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric?

О: Историята между Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric

Въпреки че някога двете компании са били част от едно цяло, днес пътищата им са разделени. Tова се случва след отделянето на “Mitsubishi Electric” през 1921 г. и на практика в наши дни между двете компании няма нищо общо, с изключение на името и присъствието на трите диаманта в логата им.
Съществената разлика обаче е в сферите на дейност на двете фирми. „Mitsubishi Heavy Industries“, както подсказва и името, е насочена към тежкото машиностроене и е водещ световен производител в различни области. Някои от тях са самолетостроене, космически технологии, военна промишленост, корабостроене, енергетика, транспортни системи, хладилна и климатична техника. Компанията произвежда над 700 различни продукта, които да създадат по-добри условия за живот и труд в различни производствени и обществени сектори не само в страната на изгряващото слънце, но и в цял свят. От своя страна, „Mitsubishi Electric“ произвежда системи за автоматизация на инженерните процеси, асансьорно оборудване, визуални информационни системи, полупроводници и устройства, климатична и вентилационна техника и др.
Прочетете повече тук.

В: Къде се произвеждат климатиците Mitsubishi Heavy Industries?

О: История на климатиците Mitsubishi Heavy Industries

Всеизвестен факт е, че японската компания Mitsubishi Heavy Industries (MHI) е водещ световен производител в много и различни области – самолетостроене, космически технологии, военна промишленост, корабостроене, енергетика, транспортни системи, хладилна и климатична техника и други.
Производствените съоръжения на Mitsubishi Heavy Industries са разпръснати из целия свят, но знаете ли къде се произвеждат климатиците Mitsubishi Heavy Industries, които в крайна сметка идват във вашия дом или офис?
Съоръженията и заводите на Mitsubishi Heavy Industries за климатизатори се намират на територията на Тайланд, а Центърът за проучвания и разработки е ситуиран в Япония. След производството и сглобяването на климатичните системи продуктите се изпращат от Тайланд по целия свят – Япония, Европа, Азия, Австралия, Америка, Южна Африка и други.
Прочетете повече тук.