Новини

октомври 23, 2018

Вижте най-модерния кораб в Средиземноморието: AIDAperla от MHI

Вижте най модерния кораб в Средиземноморието aidaperla от mhi

AIDAperla е модерен круизен кораб от ново поколение, построен от Mitsubishi Shipbuilding (собственост на Mitsubishi Heavy Industries) в корабостроителницата в Нагасаки, Япония. Корабът е доставен на круизната компания AIDA Cruises през май 2017 г. и получава името си през юни същата година от неговата “кръстница”, немският модел и телевизионна водеща Лена Герке.  Днес AIDAperla плава под италиански флаг и обикновено изпълнява 7-дневни круизни пътешествия в Средиземноморието.

AIDAperla е с дължина от 300 метра и ширина 37 метра, а общото му тегло е 125 000 тона. Разполага с общо 1 643 каюти и капацитет за 3 286 пасажери при двойно настаняване и още 900 души екипаж. Корабът може да развие до 22,5 възела или 42 км/ч. Внушителният морски съд разполага с 16 палуби за гости (при общо 18 палуби), 12 ресторанта, 3 заведения за бързо хранене и още 14 кафенета и нощни барове. Сред многобройните закрити удобства на борда на AIDAperla има още театър, спа център, дискотека, казино и фитнес зала. На най-горната палуба са разположени няколко плувни басейна, спортен кът със зона за катерене, мини голф, водни пързалки и други атракциони. Панорамни стъклени асансьори свързват външните площи на кораба като от тях се открива възхитителна панорамна гледка към морето.

Корабът е проектиран така, че в него са използвани редица съвременни технологии и нововъведения. Той е оборудван с “Mitsubishi Air Lubrication System” (MALS), технология на Mitsubishi Heavy Industries, която спомага за по-ниския разход на гориво и осигуряването на условия за по-комфортно пътуване по вода. AIDAperla също така използва нова климатична система, която спестява консумацията на енергия чрез използване на отпадната топлина. Круизният кораб впечатлява още с усъвършенствани системи за безопасност и съвременна еко технология, като може да работи с екологично чист втечнен природен газ (LNG), докато е на пристанище.

AIDAperla е вторият круизен кораб, построен от MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES за круизната компания AIDA Cruises, след като построи и достави по-малкия AIDAprima през 2016 година.

Вижте снимки на AIDAperla:

Новини , , , , , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy