Новини

март 5, 2020

MHI Vestas инсталира новията ветрогенератор V174-9.5 MW Prototype

mhi vestas инсталира новията ветрогенератор v174 95 mw prototype

След като през февруари 2019 на пазара беше представен новият ветрогенератор V174-9.5 MW, днес прототипът е вече успешно инсталиран в Националния тестови център Остерилд в Дания.

Мощната тестова програма в датския център за изследвания Остерилд ще позволи изцяло на Mitsubishi Heavy Industries Vestas (MHI Vestas) да следи надеждността и производителността на водещия продукт на компанията.

„Изграждането на прототипа V174-9.5 MW е много ясен сигнал, че Дания цели да запази лидерството в програмите за тестове и проверки във вятърноенергийния сектор,“ заяви главният технологичен директор на MHI Vestas – Torben Hvid Larsen. „Сега, след като изградихме последния вятърен генератор, очакваме с нетърпение да я тестваме на нашия първи търговски проект“. 

С малки промени по дизайна, прототипът V174-9.5 MW се гради на доказаната платформа V164, която генерира повече енергия от по-ниските скорости на вятъра. С 85-метровите перки, той достига до височина от 197 метра. Един ветрогенератор V174-9.5 MW ще може да осигури мощност, достатъчна за 9000 британски домакинства.

С V174-9.5 MW ще бъдат изградени ветрогенераторни паркове с мощност 934 MW в цяла Европа и азиатската част на Тихия океан, като се предвижда първите инсталационни дейности да започнат през 2020 г., като част от немските офшорни проекти за вятърна енергетика „Baltic Eagle and Arcadis Ost 1“.

Повече за V174-9.5 MW

 • Надежден избор от първия ден, изграден на доказаната 9 MW платформа и с произход от Vestas технологиите с малки дизайнерски промени
 • Конфигуриран за световни приложения и проектиран за IEC T
 • 5 MW мощност с оптимален ротор в съотношение с генератора
 • 174 метра диаметър на ротора
 • 85 метрови вятърни перки с оптимизиран профил, създаден за намалено натоварване
 • Всяка перка тежи 35 тона, също както при V174-9.5 MW
 • Зона на размах от 23 779 кв.м., 2 пъти колкото площта на Лондонското око
 • Дълбочина от 21 метра, 9 метра широчина, 9 метра височина и тегло около 390 тона
 • Приблизителна височина на главината: 110 метра
 • Приблизителна височина на върха: 197 метра
 • 1 турбина може да захранва 9000 британски домакинства

Повече за MHI Vestas Offshore Wind

MHI Vestas Offshore Wind е съвместно предприятие между Vestas Wind Systems A/S и Mitsubishi Heavy Industries. Фокусът на компанията е да създава, произвежда, инсталира и обслужва ветрогенератори за офшорната вятърна индустрия. Компанията цели да създаде устойчива стойност чрез офшорната вятърна мощност, като управлява капитала и оперира спестяванията, увеличавайки мощността на вятърните генератори. Кoмпанията е иновативна сила в офшорната вятърна енергия и от създаването си през 2014 г., се ръководи от фундаменталните принципи на сътрудничество, доверие, технологии и отговорност.

Източник

Новини , , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • Приемам Privacy Policy