Новини

септември 8, 2021

Предлагаме нови инверторни системи за централна климатизация KXZ2 на Mitsubishi Heavy Industries

Предлагаме нови инверторни системи за централна климатизация kxz2 на mitsubishi heavy industries

Кондекс въвежда у нас високоефективни нови инверторни системи за централна климатизация KXZ2 на водещия японски новатор Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems. Новата серия е базирана на предходната KXZ, която се състои от 17 модела с доказано на българския пазар качество и надеждност. Към момента в България сме осъществили над 513 проекта за внедряване на тела от серията KXZ в големи офиси и административни сгради, хотели и медицински центрове с обща мощност 21 мегавата, а клиенти са ни ИТ компании, мобилни оператори, финансови институции.

Иновативни технологии

Също като KXZ, новата серия инверторни системи за централна климатизация KXZ2 се характеризира с разнообразни иновативни технологии, благодарение на които предоставя икономично охлаждане и отопление, като ефективността на системите е изключително висока при частичен товар. Модерните системи се предлагат в Европа в два варианта – стандартен и с паралелно охлаждане и отопление в широк температурен диапазон чрез рециклиране на отпадната енергия (Heat Recovery).

Сред осигуряващите висока енергийна ефективност технологии на KXZ2 се отличават мултипорт системата на скрол компресора, която допринася за ограничаване на енергийните загуби, и функцията за енергоспестяване, регулираща оборотите на компресора според отчетената в помещението температура на въздуха. Технологията за променливо управление на температурата и капацитета е сред основните предимства на системите KXZ, тъй като осигурява бърза възвръщаемост на инвестицията и може да отговори дори на най-високите изисквания за климатизация. Интелигентното управление е друга важна опция, от която клиентите ни се възползват.

Допълнителни предимства

Инверторните системи за централна климатизация KXZ2 се отличават с:

  • Обновен дизайн без промяна в размера на конструкцията;
  • Гъвкави възможности за монтаж благодарение на разнообразните опции за свързване на вътрешните и външните тела;
  • Разширени опции за управление на режимите на работа до три нива, за разлика от двете нива в предходните системи.

Компактна конструкция

Новите инверторни системи KXZ2 са предназначени за големи бизнес сгради. Също като предходната серия, от гледна точка на конструкцията KXZ2 се характеризират с голяма дължина на тръбите, както и с редица възможности за избор на тръби. Възможно е да бъдат съчетани различни вътрешни тела при монтаж в зависимост от приложението. Благодарение на компактността си, новите системи са изключително подходящи за монтиране в тесни градски пространства, при това с по-голямо вертикално отстояние спрямо предходната серия както между вътрешните тела, така и между вътрешните и външните тела. Докато вертикалното отстояние между вътрешните тела при серията KXZ е 18 m, при новите системи е възможно отстояние до 30 m. Също така, вертикалното отстояние между вътрешните и външните тела достига до 90 m, за разлика от моделите от серия KXZ, позволяващи до 70 m отстояние.

Кондекс – дългогодишен партньор на Mitsubishi Heavy Industries 

Ние от Кондекс се занимаваме с доставката, проектирането и изпълнението на системи за централна климатизация с директно изпарение на хладилния агент (VRF) на Mitsubishi Heavy Industries от 1998 г. насам. Мисията на японския производител Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems е да намира интелигентни решения на световните проблеми, свързани с климатизацията, за да подобри и обогати живота на хората, както и да даде своя принос за ефективното потребление на енергия и намаляването на въглеродните емисии.

Новини , , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy