Новини

април 21, 2017

Напреднали ОВК технологии за променящия се свят

Балансиране на иновации и устойчивост на глобалната околна среда
Всички компании от общността Mitsubishi споделят общи възгледи и силно чувство за корпоративна отговорност, датираща от 140 години назад. Един от трите им ключови принципа – ”Shoki Hoko” – отговорността към обществото – е особено изявен в един свят, в който се борим за баланс между създаването на иновационни изобретения и опазването на околната среда. Чрез осигуряването на „Устойчива Енергия“*и чрез своя отдел „Стратегическо Планиране и Околна Среда“, Mitsubishi Heavy Industries работи, с цел да осигури стабилно бъдеще, в което хората да живеят безопасно и сигурно, с технологии, които спомагат за осигуряване на устойчивост на човечеството – за по-добра околна среда, общество, икономика. Термопомпата “Q-ton” въздух-вода е чудесен пример за това как тези идеали се превръщат в реалност.

В лицето си на първия производител, който използва въглероден двуокис като хладилен агент, MHI проправя пътя към устойчивото развитие в ОВК индустрията. Озоноразрушаващият потенциал на „Q-ton“ е нулев (ODP=0), а потенциалът за глобално затопляне е 1.0 (GWP = 1) – най-ниският възможен резултат, постиган някога.
Тази термопомпа е не само вярната стъпка напред към намаляването на вредните емисии, но “Q-ton” предлага и значително спестяване на експлоатационните разходи. Например, хотел “Lancaster Hall”в Лондон сега спестява 40% от експлоатационните си разходи и намалява с 45%въглеродните емисии.
Освен това, нашата нова серия стенни климатизатори SRK-ZSX предлага много висока ефективност в охлаждане и отопление. Вентилаторът с нов дизайн на работната лопатка изисква по-малко консумация на енергия от предишните модели, а ефективността е повишена с 5%. Новият ZSX топлообменник, с уникалната си М-образна форма на ламелите, повишава допълнително ефективността с още 10%.

Напреднали ОВК технологии за променящия се свят
Инженерните и проектни характеристики на Q-ton и SRK ZSX показват как MHI постигат както намаляване на експлоатационните разходи и спестяване на енергия, така и баланс на иновации и устойчивост. С нетърпение очакваме да споделим още примери за това, как MHI предлагат прогресивни решения в ОВК техниката, за да посрещнат глобалните предизвикателства на променящия се свят.
• „Устойчива Енергия“ означава да отговорим ефективно на настоящите нужди така, че да не излагаме на риск възможността на бъдещите поколения за осигуряване на енергия. Има два ключови компонента – възобновяема енергия и енергийна ефективност.

http://www.mhiae.com/news-innovation/advanced-hvac-for-a-changing-world

Новини
About Desislava

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy