Новини

август 25, 2017

Най-новите модели климатици на MHI вече и в България

Най новите модели климатици на mhi вече и в България

На българския пазар вече са налични новите серии климатици на Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (MHI), които бяха разработени от японската корпорация към края на миналата година. Новите модели са предназначени изцяло за вкуса на европейския потребител и са способни да задоволят дори най-претенциозните изисквания на клиентите, както откъм функционалност и енергийни показатели, така и към съвършенство в дизайна. Запознайте се с новите климатици SRK-ZSX от серия Diamond и SRK-ZS моделите от серия Premium, идващи в няколко цвята.

Какво прави новите модели толкова специални?

Още на пръв поглед климатиците се открояват с иновативен дизайн, който ще ви впечатли. Идеята за заоблените контури и стилни дизайнерски характеристики е дело на базираното в Милано италианско студио за индустриален дизайн – Tensa srl. Това позволява на японската марка да достигне по-близо до европейския вкус и предпочитания, като същевременно отговори на широкия спектър изисквания на ЕС. Съществените промени в дизайна обаче не са създадени единствено, за да радват сетивата. Истината е, че те допринасят и за подобряване на енергийната ефективност в дома – фактор, оказващ огромно влияние върху избора за покупка на климатик при всяко българско домакинство.

За създаването на съвършена система за циркулация на въздушния поток при моделите ZSX от серия Diamond и ZS от серия Premium, са приложени същите технологии на аеродинамичния анализ, използвани в проектирането на турбо-реактивните двигатели. Това позволява на въздушния поток да бъде равномерен, деликатен, безшумен и да достига и до най-отдалечените ъгли на помещението, в което се намира климатикът. И при моделите в двете серии, формата на вентилатора позволява нивото на шум да бъде сведено до едва 19 dB(A) в режим „Ulo” за модели SRK 20, 25, 35 ZS-S и SRK 20, 25, 35 ZSX-S и до едва 22 dB(A) за модели SRK 50 ZS-S и SRK 50, 60 ZSX-S, което отличава тези модели като едни от най-безшумните на пазара. Друг тих режим, който може да настроите за през нощта е режим “Silent”, който намалява нивото на шум на външното тяло със средно около 3 dB(A), като напр. при модел SRC20ZSX-S от 43/44 dB(A), то спада до едва 33/38 dB(A) охл./отопл.

Командването на моделите от всички серии е възможно и от далечно разстояние чрез смартфони и други мобилни устройства, при наличие на Wi-Fi адаптор. Така лесно всеки е способен само чрез няколко клика да създаде перфектното ниво на домашен комфорт чрез бързо охлаждане през лятото и затопляне през зимата, независимо къде се намира.

Характеристики на хиперинверторните модели ZSX от серията Diamond

Най новите модели климатици на mhi вече и в БългарияMitsubishi Heavy Industries SRK-ZSX

SRK-ZSX разполага с подвижен панел за входящия въздух, а двойна клапа спомага за създаването на точния въздушен поток, контролирайки хоризонталния и с дълъг обхват въздушен поток в режим на охлаждане (до 17m) и силния и низходящ въздушен обхват в режим на отопление. Способни са да достигат високи мощности, поставяйки рекорди при сезонните коефициенти (SEER и SCOP) и притежават най-добрите нива на енергоспестяване в Европейския съюз, клас A+++. Серия ZSX на Mitsubishi Heavy Industries е проектирана за работа в режим отопление и при изключителните -20°C.

Освен това, моделите SRK-ZSX са стандартно оборудвани със сензори за движение, които засичат присъствието на хора в помещението и автоматично контролират стайната температура, както и функциите за включване и изключване на климатика.

Моделът беше удостоен с изключително престижната международна награда „A Design Award”, тъй като впечатли журито с иновативен дизайн и отлични характеристики.

Научете повече за за спечелването на наградата „A Design Award”.

В списъка на предимствата на хиперинвертора SRK-ZSX влизат още следните характеристики:

 • Подходящ е за използване във всякакъв тип среда, независимо дали е търговска, жилищна или промишлена.
 • Енергоспестяващата производителност на двойния ротационен компресор
 • Подобрен външен топлообменник
 • Алерген-деактивираща система
 • Яркостта на LED индикатора може да се регулира
 • Безжично инфрачервено дистанционно управление за по-удобна употреба

Технически параметри:

Най новите модели климатици на mhi вече и в България

Разгледайте нашите предложения за новите хиперинверторни модели ZSX тук.

Характеристики на инверторните модели ZS от серията Premium

Моделът SRK-ZS осигурява висока сезонна ефективност, комфортно охлаждане или отопление и разполага с много опции, които могат да бъдат активирани, за да се подобри комфортът в домакинството. Но със сигурност най-отличителното предимство на модела е, че той идва в 3 цветови вариации – за да направите най-точния избор, в зависимост от стила на вашия интериор.

Може да избирате между стилния и изчистен Pure White, дизайнерският черно-бял Contrast и уникалният Titanium.

 Най новите модели климатици на mhi вече и в България

Mitsubishi Heavy Industries SRK-ZS Pure White

Най новите модели климатици на mhi вече и в БългарияMitsubishi Heavy Industries SRK-ZS Contrast (Black & White)

Най новите модели климатици на mhi вече и в БългарияMitsubishi Heavy Industries SRK-ZS Titanium

В списъка на предимствата на инвертора SRK-ZS влизат още следните характеристики:

 • Алерген-деактивираща система
 • Яркостта на LED индикатора може да се регулира
 • Безжично инфрачервено дистанционно управление за по-удобна употреба
 • Възможност за запаметяване на предпочитани настройки

Технически параметри:

Най новите модели климатици на mhi вече и в България

Разгледайте нашите предложения за новите хиперинверторни модели ZS тук.

Новини
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 • Приемам Privacy Policy