Новини

август 28, 2018

Къде се произвеждат климатиците Mitsubishi Heavy Industries?

Всеизвестен факт е, че японската компания Mitsubishi Heavy Industries (MHI) е водещ световен производител в много и различни области – самолетостроене, космически технологии, военна промишленост, корабостроене, енергетика, транспортни системи, хладилна и климатична техника и други.

Производствените съоръжения на Mitsubishi Heavy Industries са разпръснати из целия свят, но знаете ли къде се произвеждат климатиците Mitsubishi Heavy Industries, които в крайна сметка идват във вашия дом или офис?

Ако първият ви хрумнал отговор е „Китай“ – напълно в унисон със съвременните тенденции – трябва да ви кажем, че грешите. Противно на очакваното, че масовата продукция винаги е свързана именно с тази азиатска държава, съоръженията и заводите на Mitsubishi Heavy Industries за климатизатори се намират на територията на Тайланд, а Центърът за проучвания и разработки е ситуиран в Япония. След производството и сглобяването на климатичните системи продуктите се изпращат от Тайланд по целия свят – Япония, Европа, Азия, Австралия, Америка, Южна Африка и други.

За да се осигури информираност и високо ниво на обслужването по цялата верига на доставки на климатичната техника с бранда Mitsubishi Heavy Industries, експертните отдели на компанията поддържат връзка с централните офиси на Mitsubishi Heavy Industries от всички континенти, както и с представителствата на компанията във всички държави по света. Така информацията за новостите и промените, свързани с продуктите на компанията, се разпростират в цялата компания, във всички нейни отдели и във всички точки по света, а оттам и в дистрибуторската мрежа на марката.

Или накратко – това е пътят, по който климатиците Mitsubishi Heavy Industries достигат до вашия дом или офис.

Къде се произвеждат климатиците mitsubishi heavy industries

Всичко обаче започва от производствения център MACO – най-големият завод на Mitsubishi Heavy Industries за климатична техника. Но за да стигнем до там, ще трябва да се върнем няколко десетилетия назад във времето.

През последното столетие Mitsubishi Heavy Industries премина през множество промени и експанзия. Компанията поставя силен корпоративен фокус върху разработката и подобрението на своите продукти още от самото начало на съществуването си през 1884 г. Един от начините, по който се постига това, е чрез добре организирано сътрудничество и съвместна работа с дистрибутори и производители.

Така през 1988 г. MHI обединява усилията си с тайландската Majahak Group за създаване на съвместно предприятие, в резултат на което се сформира Mitsubishi Heavy Industries – Mahajak Air Conditioners Co., известен още като MACO. Mahajak Group е създадена през далечната 1958 г. в Тайланд. Първоначално сформирана като компания износител и дистрибутор на индустриални крепежни и затягащи елементи, Mahajak Group постига огромен успех благодарение на своята ангажираност и отдаденост в областта на научноизследователската и развойната дейност в стремежа си да постигне висока степен на удовлетвореност на своите клиенти.

Още със самото си създаване основният производствен център за климатична техника MACO на MHI включва два завода в индустриалната зона в предградията на Банкок, Тайланд. На практика в MACO се произвеждат и от там се доставят изключително качествените продукти на производителя както за Европа, така и за останалите международни пазари на компанията по целия свят.

Къде се произвеждат климатиците mitsubishi heavy industries

С цел да отговори на нарастващите нужди на пазара и потребителите, през 2017 г. компанията започва проект за разширяване на производствената си база в Тайланд. В рамките на този проект Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems (MTH) започва строителството на трети завод и цехове за електрически монтажни дейности. В същото време съоръженията и производствените мощности в двата вече съществуващи завода са разширени и модернизирани, като целта на дейностите по разширяването, обновяването и строежа на нови мощности е да се разшири капацитетът на производителя и да се посрещнат непрекъснато нарастващите нужди и търсене в световен мащаб на климатични системи както за дома, така и за търговски и обществени площи. Новите производствени мощности са пуснати официално в експлоатация в началото на 2018 г. Очаква се обемът на производство да нарасне до 2,7 милиона броя за 2020 г., което е с 30 на сто увеличение в сравнение с 2015-а. Общата инвестиция – включително разширяването на съществуващия производствен капацитет – е около 3 млрд. японски йени (приблизително 45 млн. лв.).

Къде се произвеждат климатиците mitsubishi heavy industries

Пазарът на климатици днес е подложен на все по-нарастваща конкуренция поради голямото насищане на международния и местния (японски) пазар. Отговорът на тази тенденция от страна на мениджмънта на Mitsubishi Heavy Industries е увеличена ефективност на производството и гъвкавост по отношение на нуждите на световния пазар. И именно една от стъпките в тази насока е стартирането на нови и разширяването и модернизирането на старите производствени съоръжения.

И не на последно място – изключителната прецизност и контрол на качеството при производството на климатиците осигурява тяхното безаварийното функциониране в домовете и офисите на потребителите.

Новини , , , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy