Новини

ноември 23, 2017

С какво едни климатици са по-добри от други?

Качество, надеждност и ефективност – сравнителен анализ на климатиците от серия ZS на Mitsubishi Heavy Industries с други климатици от аналогичен клас

„Спомняш ли си какво беше навремето…“ – по този начин започват редица сладки беседи с приятели и познати, в които с доза хумор, а понякога и сантимент, се връщаме към времената, през които в магазините имаше всичко друго, но не и свобода и възможност за избор. И ако само до преди две десетилетия купувахме това, което има, а не това, което искаме, то днес ситуацията е коренно различна – на пазара се предлагат множество стоки и услуги, готови да задоволят потребностите дори на най-капризните клиенти. Но дали развитието на технологиите не крие доза рискове, като например с качеството на предлаганите продукти? Има еднозначен отговор и той е категорично „да“ – опасност съществува. Така наводнението на пазара освен по-голям избор, носи и повече отговорности именно за потребителя – той е този, който трябва да вземе възможно най-доброто решение, спрямо индивидуалните си нужди и предпочитания, без в последствие да се почувства неудовлетворен или подведен.

А сега нека се върнем към темата от която ние разбираме най-добре, а именно климатиците. Ако скоро сте закупили или ви предстои да закупите климатик за дома и офиса, то със сигурност сте се сблъскали с въпросите „Какъв климатик да избера?“ “Кои са най-икономичните климатици” или „С какво един климатик е по-добър от друг?“.

С какво едни климатици са по добри от други

В настоящата статия ще се опитаме да направим сравнителен анализ на климатиците от серия ZS на Mitsubishi Heavy Industries с аналогични климатици на други производители, като настояваме да отбележим, че сме изцяло обективни и се позоваваме единствено на статистика, факти и цифри – нищо повече и нищо по-малко. По този начин вярваме, че ще успеем да ви въведем в света на климатизацията, за да направите информиран избор при закупуване на климатик.

Сравнение на климатиците на Mitsubishi Heavy Industries от серия „Premium” с други климатици от аналогичен клас

Преди да анализираме конкурентните продукти, нека първо обърнем внимание, че новите ZS модели идват с редица подобрения, в сравнение със своите предшественици от серия ZM на климатици Mitsubishi Heavy Industries.

С какво едни климатици са по добри от други

С какво едни климатици са по добри от други

Както може да забележите, редица технически параметри са маркирани в зелено – всички тези подобрения са плод на дългогодишен труд и усилия от страна на японския гигант да подобри живота на хората чрез своите системи за климатизация. Но къде се намират климатиците Mitsubishi Heavy Industries от серия ZS, сравнени с конкурентните машини от аналогичен клас? Нека разберем като разгледаме няколко таблици, в които анализираме водещите производители на климатична техника и сравняваме климатиците по два основни показателя – енергийна ефективност и шум.

Показател 1 – Енергийна ефективност

Опитът ни показва, че масата от потребители са склонни да направят малко по-висока първоначална инвестиция, за сметка на последващите разходи за електроенергия. И тъй като енергийната ефективност е водещ мотив при избора на климатик, трябва да отбележим, че Серия ZS отговаря на високия енергиен клас (A++).

С какво едни климатици са по добри от други

Таблицата илюстрира енергийната ефективност, посредством показателите SEER и SCOP при 5 от водещите проиозводители на климатична техника в този клас

Научете повече за показателите, които дават информация за ефективността на климатика и разберете какво означават показателите SCOP и SEER тук.

Забелязва се, че при SEER серия ZS отговаря на енергиен клас (А++) като бележи изключително високи стойности при 2,0kW, 2,5kW и 3,5kW. При SCOP единствено Mitsubishi Heavy Industries и още един от производителите на климатична техника успяват да отговорят на изискването за енергиен клас (A++) при 2,0kW, 2,5kW и 3,5kW (при последната мощност още една от конкурентните фирми разполага с продукт отговарящ на високия енергиен клас). Ако трябва да обобщим резултатите с малко по-прости думи, то бихме казали следното: Климатиците от Premium серията ZS са способни да осигурят температурен комфорт във вашия дом или офис, като същевременно са изключително енергийно ефективни, а това ще окаже огромно положително влияние върху месечните сметки за електроенергия на вашето домакинство/офис помещение.

Показател 2 – Шум

Шумът е фактор, който всички производители от сферата на климатизацията се стремят да минимизират, тъй като звукът ни смущава, нарушава спокойствието и създава неприятно усещане и дразнения, докато сме вкъщи или в офиса. Затова тихата работа на климатика е друг от водещите мотиви за закупуване на определен вид машина. Mitsubishi Heavy Industries знае това и в стремежа си създаде климатик с впечатляващи резултати. Да, става въпрос именно за серия ZS и ето какво точно имаме в предвид:

С какво едни климатици са по добри от други

Таблицата илюстрира шумът на вътрешното тяло при охлаждане при 3 от водещите проиозводители на климатична техника в този клас

Както може да забележите от графиката, серия ZS на Mitsubishi Heavy Industries достига по-ниски шумови нива в Hi, съчетавайки това с високата си енергийна ефективност. При ULo само 3 от климатиците в този клас (за 2,0kW, 2,5kW и 3,5kW) успяват да достигнат резултат от едва 19 dB. При 5,0kW моделът на Mitsubishi Heavy Industries регистрира най-ниски шумови нива от 22 dB, което веднага го прави най-безшумния климатик за тази мощност.

С какво едни климатици са по добри от други

Таблицата илюстрира шумът на вътрешното тяло при отопление при 3 от водещите проиозводители на климатична техника в този клас

Подобно на илюстрацията за режим на охлаждане, и в отопление серия ZS достига най-нисък шум в Hi, в съчетание с висока енергийна ефективност. В ULo отново единствено 3 от производителите могат да се похвалят с климатици достигащи 19 dB при 2,0kW, 2,5kW и 3,5kW. При 5,0kW Mitsubishi Heavy Industries е отново е сред лидерите с най-ниски шумови нива от 24dB (A).

С какво едни климатици са по добри от други

Таблицата илюстрира шумът на външното тяло при 6 от водещите проиозводители на климатична техника в този клас

Както може да забележите и външните тела на серия ZS на Mitsubishi Heavy Industries регистрират едни от най-ниските нива на шум сред конкуренцията. Тихата работа на климатиците от серия Premium ги прави изключително подходящи за спални помещения, където функционирането им не би повлияло върху условията за живот и сън на обитателите.

Оставяйки настрани впечатляващите технически параметри, серия ZS има още с какво да ни изненада. Визията на моделите е разработена от италианско дизайнерско студио и се предлага в три цветови вариации – Pure White, Contrast и Titanium, което ги отличава от всички конкурентни марки при този клас климатици. Дизайнерите обръщат внимание дори на най-малките детайли върху корпуса на вътрешното тяло, за да оправдаят напълно очакванията на клиентите за красива визия и богата функционалналност.

С какво едни климатици са по добри от други

ZS климатиците са оборудвани с нов, семпъл и ненатрапчив LED индикатор, разположен в долния десен ъгъл на вътрешното тяло, а списъкът от нови функции се допълва още от Pre-set функцията, адаптивно управление с предсказване, както и функция – само отопление. Разбира се, това не е всичко – при тях са запазени и най-добрите опции, с които разполагаха и машините от предходната ZM серия. По този начин функциите Hi Power, Economy, 3D Auto, Silent режим, Night Set Back, Allergen почистване, On/Off таймер, Weekly таймер, Child lock. Възможност за Wi-Fi управление и автоматичен старт допълват списъка с възможности, които предлага серия ZS.

Японските машини се характеризират още с уникална здравина, а жизненият им цикъл на експлоатация е изключително дълъг. Статистиката от сервизната ни дейност показва, че едва 1% от клиентите ни имат нужда от сервизиране през първите 3 години от покупката – повече от категоричен факт, относно качеството и надеждността на продукта.

Благодарение на своите характеристики, в съчетание с иновативен и отличаващ се интерфейс, новата Premium серия на Mitsubishi Heavy Industries се радва на изключителен интерес сред европейските потребители, а от скоро се предлага и в България.

Новини , , , , , , , , , , , , , ,
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy