Новини

октомври 14, 2016

Нова серия касетъчни климатизатори печели награда за най-добър дизайн

Нова серия касетъчни климатизатори печели награда за най добър дизайн

Нова серия високоефективни касетъчни климатични системи печели наградата „2016 Good Design Award” за най-добър дизайн

Токио, 03.10.2016

Новата серия високоефективни климатични системи, касетъчен тип, разработени от Mitsubishi Heavy Industries Thermal Systems, Ltd. (President: Kaoru Kusumoto, Head Office: Minato-ku, Tokyo) – част от MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, LTD., спечели наградата “2016 Good Design Award”  (присъждана от Японския институт за дизайн) за най-добър дизайн за 2016г.

Новата серия вътрешни тела, четирипътен касетъчен тип за монтаж в окачен таван, спечели наградата за най-добър дизайн, благодарение на своята високa ефективност, подобрени характеристики и ниско ниво на шум на вентилатора, както и нов дизайн на панела, който прекрасно допълва интериора и разполага с по-големи отвори за въздуха за по-добър въздухообмен. В допълнение, серията разполага с „AirFlex“* – първия в индустрията механизъм, който намалява неприятното усещане за течение и осигурява по-добър комфорт на клиента. “AirFlex” запазва интеграция с панела по време на работа, а когато климатикът e изключен, се прибира вътре за по-добър външен вид. Също така, „AirFlex“ не позволява разпръскване на прах в помещението, което запазва въздуха чист.

Предистория на разработването на „AirFlex“

Целта е била да бъде създаден такъв касетъчен климатик, при който да се намалят теченията – проблем, съществуващ в продължение на много години и превърнал се в основно оплакване на потребителите на касетъчен тип модели. Също така, да бъде разработено вътрешно тяло с ненатрапчив дизайн.

Коментари от оценяващите в комисията „Good Design Award”

Климатичните системи трябва да духат студен въздух, за да охладят помещението, но някои потребители намират за неприятно усещането за студено течение върху тях. За да се избегне това, при този продукт се ползват клапи, които са прибрани, когато не са в действие и излизат, когато е необходимо, контролирайки въздушния поток. Този механизъм, наподобяващ клапите на крило на самолет, предлага както висока ефективност, така и атрактивен външен вид, което го превръща в продукт с превъзходен дизайн.

Относно наградите за най-добър дизайн

Наградата “Good Design Award” е единствената в Япония цялостна оценка за дизайн и добро качество, която води началото си от “Good Design Products Selection System”, основана през 1957 г. През последните шест десетилетия тази награда се е превърнала в инициатива за подобряване на японската индустрия и стандарт на живот посредством дизайна, като досега са раздадени общо 43000 награди. Днес, тя е глобална награда за дизайн с участието на множество японски и международни компании и организации. Марката „G”, символ на наградите “Good Design Award” , се е превърнала в широкоизвестен етикет за отличен дизайн.

*Наименованието “AirFlex” се използва само в Япония.

Press Information: http://www.mhi-global.com/news/story/1610032016.html

Новини
About КондексБГ

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • Приемам Privacy Policy